Stads leven

Lifestyle
31
July
2021

Hippe hotspots, sportieve events en mooie winkels; we nemen je mee naar het stadse leven in Roosendaal.

Ontdek je lunchplekje

Een goed belegde boterham, de lekkerste cheesecake van de stad of een makkelijke vrijdagavondhap? Laat je verrassen door de vele restaurants en brasserieën die om de hoek liggen. Zo sta je in minder dan tien minuten op de markt van Roosendaal en heb je de keuze uit diverse eettentjes. Maar loop vooral ook door naar het Tongerloplein en de Bloemenmarkt om nog meer lekkers te ontdekken. 


De nieuwe hotspot

Pop-up containerbar SPOT is dé nieuwe hotspot aan de Industriestraat waar je in een festivalsfeer op het buitenterras kan genieten van hippe speciaalbieren, een lekkere hap, toffe DJ’s en leuke events. De plek is opgebouwd uit zeecontainers die zijn omgetoverd tot bar en keuken. Elke maand staan er nieuwe dranken in de spotlights zodat je altijd een goede reden hebt om eens langs te lopen. En dat doe je al binnen een paar minuten want je hoeft alleen maar even het water van de Oostelijke Havendijk over. 

In het altijd bourgondische Roosendaal voel je de energie bruisen

In het winkelhart van de stad barst het van de mooie speciaalzaken, gezellige horecagelegenheden en unieke boetiekjes. Dat je aan het eind van de dag niet met lege handen naar huis gaat is zeker, want er is echt voor ieder wat wils. Loop bijvoorbeeld door de sfeervolle Raadhuisstraat met haar groene geveltuintjes.

Draai van de Kaai

Het wielercriterium Draai van de Kaai wordt sinds het jaar 1980 gehouden op en rondom de Kade. Er is altijd veel belangstelling voor dit evenement waar traditiegetrouw redelijk wat renners uit ‘De Tour’ meerijden. Het parcours is ongeveer twee kilometer lang en de start en finish zijn in Stadsoevers, namelijk op de Kade. Na de start rijden de renners door de Wethouder Lanenstraat, Titus Brandmastraat, Frans Halslaan, Jan Vermeerlaan en de Burgemeester Freijterslaan, alvorens ze weer terug op de kade aankomen. Een echte thuiswedstrijd dus!