FAQ

Veelgestelde vragen

Krijg ik zonnepanelen op mijn dak?

Door het gebruik van stadsverwarming wordt de woning verwarmd met industriële restwarmte. Hiermee voldoet de woning aan de nieuwste eisen op het gebied van duurzaamheid en energiegebruik. Het toepassen van zonnepanelen ter compensatie van de energiebehoefte is in basis dan ook niet nodig. Wel worden zonnepanelen optioneel aangeboden voor kopers die het elektrisch verbruik van hun eigen apparaten verder willen compenseren met energie uit een hernieuwbare bron. Deze optie wordt met u besproken na aankoop van de woning.

Hoe lang duurt de bouwperiode?

Om het groene en veilige wooncomfort van een autovrij plan te creëren moet een complexe parkeerkelder gerealiseerd worden. Hierdoor is de bouwtijd relatief lang, met een half jaar voor de kelderbak en een jaar voor de bovengelegen bebouwing en tuininrichting. Dit betekent dat wij streven naar een oplevering circa anderhalf jaar na start bouw. In de tussentijd houden wij nauw contact met u als koper. Zo ontvangt u alle belangrijke updates en is er zelfs de mogelijkheid eens op de bouw te kijken.

Wie verzorgt het onderhoud aan de gemeenschappelijke tuin?

Per cluster wordt er een vereniging van eigenaren opgericht. Deze is verantwoordelijk voor de gemeenschappelijke binnen- en buitenruimtes. Hieronder valt ook het bijhouden van de tuin. Ook voor fase 2 wordt een Vereniging van Eigenaren opgericht, t.b.v. het parkeerhofje.

Wanneer start de bouw van Beekkwartier?

Beekkwartier zal in fases opgeleverd worden. Per fase dient er 70% van de woningen verkocht te zijn alvorens het bouwen zal starten. Graag laten we de bouw van beide fasen aaneensluitend verlopen. We verwachten direct na de bouwvak van 2022 te starten met de bouw van fase 1.

Waar komt de naam Beekkwartier vandaan?

Deze samentrekking van woorden komt voort uit twee benamingen. Enerzijds de aanwezigheid van de historische ‘beek’ en de bijbehorende groene beekarmen in het plangebied, anderzijds de naam ‘kwartier’ dat het woongebied (wijk) in de stad aanduidt.

Krijgen de woningen een eigen parkeerplaats?

Iedere woning van fase 1 wordt verkocht met een eigen parkeerplaats in één van de onder de binnentuinen gelegen parkeergarages. Er zijn enkele extra parkeerplaatsen in de garages te koop. Informeer bij de makelaar voor beschikbaarheid. 

Fase 2 bestaat uit een bouwblok van eengezinswoningen met een centraal gelegen parkeerhofje. Ieder van de omliggende woningen heeft minimaal 1 toegewezen parkeerplaats op dit binnenterrein. Tegen meerprijs worden extra parkeervakken verkocht zolang de voorraad strekt. Informeer bij de makelaar voor beschikbaarheid.

De parkeergarages en het parkeerhof zijn uitsluitend voor bewoners en afgesloten voor anderen. Bezoekers kunnen aan straat parkeren.

Mag ik het water op in de Zwaaikom?

Het bruisende hart van Stadsoevers is natuurlijk de nieuwe Zwaaikom. Hier kunnen boten vanuit de vliet draaien of tijdelijk aanmeren. Boten met een formaat van maximaal 9,5 meter en een doorvaarthoogte van 1,6 meter zijn welkom om overdag gratis aan te leggen. Ook ben je als bewoner vrij om met (sup)board, kano of kleiner bootje het water op te gaan. Heb je een grotere boot? Dan kun je niet terecht in de Zwaaikom, maar ben je welkom bij de jachthaven aan de Vliet. Overnachten op het water is in de Zwaaikom niet toegestaan.

Kan ik een boot in de haven stallen?

Voor bewoners wordt het mogelijk gemaakt gebruik te maken van vaste ligplaatsen voor kleine boten (tot 9,5 meter). Momenteel zijn er zeven ligplaatsen verhuurd vanuit de gemeente. Toekomstige bewoners kunnen zich aanmelden voor de wachtlijst. Meer informatie vindt u bij de gemeente en op www.stadsoevers.nl